მომზადება:
ხორცსაკეპ მანქანაში გავატაროთ 400 გრამი ნიორი. დავამატოთ ორი შეკვრა სუფრის მარილი (ანუ 2კგ),1ჭიქა ხმელი ქინძი, 2ჭიქა ხმელი უცხოსუნელი. ნახევარი ჭიქა ხმელი წიწაკა, ნახევარი ჭიქა ყვითელი ყვავილი(ზაფრანა), ნახევარი ჭიქა ძირა, 1სუფრის კოვზი შავი წიწაკა, 1სუფრის კოვზი ხმელი კამა, 1სუფრის კოვზი ხმელი ქონდარი..
შევურიოთ ეს მასა ერთმანეთს და შემდეგ ხორცსაკეპ მანქანაში გავატაროთ ორჯერ.სვანური მარილი მზადაა! :)
(ყველა სუნელი ხმელი და დაფქვილი უნდა იყოს!) (1 ჭიქაში 100გრამიან ჭიქას ვგულისხმობ)
შევინახოთ თავდახურული, მინის ქილებში.უხდება ყველანაირი ხორცის კერძს,წვნიანებს_განსაკუთრებით სალათებს.
რჩევა:სვანური მარილი სუნელებივით ცოტა უნდა გავუკეთოთ კერძს.მთლიანად თეთრი მარილივით ნუ განოიყენებთ. 50-50ზე შეაზავეთ.
მოამზადეთ და დღეიდან სვანური მარილი თქვენი სამზარეულოს განუყრელი მეგობარი იქნება! :)